Sundhedsundersøgelse hund og kat

Her gennemgås dit kæledyr fra næse til halespids; du bliver spurgt ind til den daglige trivsel og hvis der påvises noget unormalt, vil det blive undersøgt nærmere.
Det kan være en knude, hvor vi så tager en finnålsbiopsi til en start for at finde ud af, hvad vi har med at gøre eller det kan være en bilyd på hjertet, hvor vi så scanner og evt. tager røntgenbilleder.

Vi gør meget ud af at fortælle ”alt”, både stort og småt og noterer det ned i sundhedsbogen, f.eks. din hund har let nedsat bevægelighed på begge bagben, din kat har tendens til skæl i pelsen o.s.v. og så kommer vi med forslag til at afhjælpe det, så du kan gøre noget ved det.

Dit kæledyr bliver vejet ved hver konsultation og sker der udsving positivt som negativt, reageres der på det.

Et andet centralt punkt er mundhuleundersøgelsen – her ses efter tandstilling, tandslid, tandsten og tandkødsbetændelse.

Bevægelsesapparatet – d.v.s. ben og ryg – gennemgås også altid. De små forandringer som f.eks. begyndende gigt, kan man som ejer nemt overse, da dyr er rigtig gode til at skjule dem.

“Her gennemgås dit kæledyr fra næse til halespids; du bliver spurgt ind til de ndaglige trivsel og hvis der påvises noget unormalt, vil det blive undersøgt nærmere.”

“Dit kæledyr bliver vejet ved hver konsultation og sker der udsving positivt som negativt, reageres der på det.”

Derfor laver vi forskellige ”øvelser” med dyret for at afsløre evt. nedsat bevægelighed og smerte ved bevægelse.
Hvis din hund eller kat er i seniorgruppen, foreslås det også, at der tages blodprøve til undersøgelse af lever- og nyrefunktion som minimum.

Selve valget af vaccine foretages ud fra en opvejning af risiko for smitte samt gældende lovgivning.

Hos katte vaccinerer vi standardmæssigt også mod leukæmi, da vi ved, vi har denne virus i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev